گل و گياه ظرافت
عرضه نهاده هاي كشاورزي

فضولات دامي از قرن‌ها پيش به‌عنوان كود مورداستفاده قرار مي‌گيرند كه در اين بين كود مرغي به دليل داشتن مقدار بالاي نيتروژن يكي از مطلوب‌ترين كودهاي آلي شناخته شده است. كود دامي و مرغي از منابع كودهاي آلي هستند كه استفاده از آن‌ها در نظام‌هاي مديريت پايدار خاك مرسوم است. اين كودها باعث اصلاح ويژگي‌هاي فيزيكي، شيميايي و ميكروبي خاك مي‌شوند. درصد نيتروژن كود گاوي بيشتر از كود گوسفندي است ولي درصد فسفر و پتاسيم كود مرغي از كودهاي گاوي و گوسفندي بيشتر است.

كود مرغي

كود مرغي موجب اصلاح فعاليت بيولوژيكي، كشت و كار و خواص شيميايي خاك مي‌شود. مقدار سه تن كود مرغي تازه معادل 50 كيلوگرم سولفات پتاسيم، 100 كيلوگرم سوپر فسفات تريپل و 50 تا 100 كيلوگرم اوره مي‌باشد. كود مرغي تركيب شيميايي بسيار متفاوت نسبت به ساير كودهاي حيواني دارد. اين بدان علت است كه در كود مرغي مقادير نسبتاً زياد اسيد اوريك و ساير اورئيدها وجود دارند. اين مواد از اَشكال مختلف اوره هستند و براي گياهان زراعي مي‌توانند به‌وسيله جذب از خاك و ورود به داخل بافت گياه بسيار سمي‌باشند. كود مرغي تازه حدود 70 درصد رطوبت دارد. كود مرغي اگر به‌درستي نگه‌داري و به مزرعه منتقل و مصرف شود، كود بسيار باارزشي مي‌باشد.

مزاياي استفاده از كود مرغي

كود مرغي به‌عنوان منبع تغذيه براي سبزي‌ها باعث ايجاد يك خاك مناسب براي رشد آن‌ها خواهد شد.

بعد از استفاده مي‌بينيد كه سبزي‌ها شما رشد بيشتري داشته و سالم‌تر خواهند بود.

در بين كودهاي حيواني كود مرغي بيشترين خواهان را براي كاربرد در سبزي‌ها دارد.

كود مرغ براي كشت سبزي‌ها فوق‌العاده است اما چيزهايي هست كه بايد در مورد آن بدانيد تا آن را درست مصرف كنيد.

كود مرغي ميزان بالايي نيتروژن داشته و همچنين منبع مناسبي از پتاسيم و فسفر است.

وجود درصد بالايي از نيتروژن و تعادل عناصر غذايي باعث شده كه كود مرغي بهترين كود حيواني در نظر گرفته شود.

اما ميزان بالاي نيتروژن در كود مرغي درصورتي‌كه به‌درستي كمپوست نشده باشد براي گياه خطرناك است.

كود مرغي خام مي‌تواند باعث سوختگي و مرگ گياه شود.

شرايط نگه‌داري كود مرغي

نگه‌داري توده كود مرغي در فضاي باز و در معرض باد و باران موجب هدر رفتن نيتروژن آن به شكل گاز آمونياك مي‌شود. بوي تند متصاعد شده از كود مرغي در واقع حاصل تصعيد از گاز آمونياك است كه در نتيجه ارزش غذايي كود مرغي از نظر نيتروژن كاهش مي‌يابد. براي كاهش خروج گاز آمونياك و بوي تند كود مرغي و كاستن تلفات آبشويي فسفر و عناصر غذايي كم‌مصرف و خارج شدن اين عناصر از دسترس ريشه گياه، كود مرغي را با مصرف سولفات آلومينيوم اصلاح مي‌كنند. براي حفظ نيتروژن كود مرغي و كاهش بوي گاز آمونياك و تلفات نيتروژن، كود سوپر فسفات تريپل به مقدار 50 كيلوگرم به ازاي هر تن كود مرغي استفاده مي‌شود. فسفات با آمونيوم كود مرغي تركيب شده و از هدر روي نيتروژن مرغي جلوگيري مي‌كند. كمپوست كردن كود مرغي با گوگرد نه تنها آلودگي زيست محيطي مربوط به كود مرغي را كاهش مي‌دهد بلكه موجب افزايش تأثير زراعي آن نيز مي‌شود. با كمپوست كردن كود مرغي محصولي به دست مي‌آيد كه حمل‌ونقل و كاربرد آن راحت‌تر انجام مي‌گيرد.

كود مرغي

طرز تهيه كمپوست از كود مرغي

كمپوست كردن كود مرغي ساده است. درصورتي‌كه صاحب مرغ هستيد مي‌توانيد از بستر آن‌ها براي اين منظور استفاده كنيد. قدم دوم اين است كه بستر استفاده شده توسط مرغ‌ها را برداشته و داخل مخزن كمپوست قرار دهيد. مرتباً و به‌طور كامل آن را خيس كنيد و هر چند هفته آن را به هم بزنيد تا با آن هوارساني كنيد. به‌طور متوسط حدود ۶ تا ۹ ماه طول مي‌كشد تا كمپوست به‌درستي آماده شود. زمان دقيق آماده شدن كمپوست بستگي به شرايطي دارد كه كمپوست تحت آن شرايط آماده مي‌شود. درصورتي‌كه از انجام درست كار مطمئن نيستيد مي‌توانيد ۱۲ ماه صبر كنيد تا كمپوست به‌طور كامل آماده شود. فرايند كمپوست‌سازي به پايان رسيد مي‌توانيد از آن استفاده كنيد به اين صورت كه به‌طور يكنواخت آن را در سطح خاك باغ پخش كنيد. مي‌توانيد براي اينكه از يك بيل يا يك چنگك استفاده كنيد.

تعيين مقدار مصرف كود مرغي

بهترين روش در تعيين مقدار مصرف كود مرغي در هر هكتار انجام تجزيه فيزيك و شيميايي كود مرغي مي‌باشد. در اين تجزيه مقدار عناصر غذايي موجود در اين كود و خواص شيميائي آن مخصوصاً pH مشخص مي‌شود. مقدار مصرف آن با توجه به تجزيه كود مرغي و آزمون خاك زراعي تعيين مي‌شود.

زمان و نحوه مصرف كود مرغي

در فصول مختلف سال كود مرغي را در مزارع مصرف مي‌كنند. با مصرف آن در فصل پائيز بيشترين زمان براي تجزيه كود مرغي و آزادسازي عناصر غذايي موجود در آن فراهم مي‌گردد. كاربرد كود مرغي در فصل پائيز به‌منظور جلوگيري از هدر رفتن نيتروژن در خاك‌هاي با بافت سبك توصيه نمي‌شود. كاربرد آن در فصل بهار براي هدر روي نيتروژن در مزرعه فرصت كمي وجود دارد. به‌هرحال مصرف آن در فصل بهار، انجام عمليات زراعي و كاشت را به تأخير مي‌اندازد و مي‌تواند موجب افزايش فشردگي خاك شود. در بيشتر مواقع كود مرغي را در فصول تابستان و زمستان مصرف مي‌كنند. هنگام مصرف كود مرغي قبل از كاشت، مخلوط كردن كامل آن با خاك به‌وسيله شخم زدن خاك براي اجتناب از قرار گرفتن بذور در محل داراي كود مرغي به‌شدت توصيه مي‌شود. چون امكان دارد بذور گياهان زراعي در اثر سميت آمونياك موجود در اين كود جوانه نزنند و يا گياهچه حاصل از آن‌ها از بين بروند. تقريباً 65 تا 50 درصد نيتروژن موجود در قسمت آلي كود مرغي براي گياهان هر ساله قابل‌استفاده است. بعد از مصرف كود مرغي تقريباً 20 درصد نيتروژن كل آن براي گياهان زراعي در سال دوم و حدود 5 تا 10 درصد آن در سال سوم قابل‌استفاده است.

مصرف صحيح و پخش درست كود مرغي در سطح مزرعه به‌منظور حداكثر استفاده از ارزش كود مرغي و قرار گرفتن عناصر غذايي آن به يك اندازه براي گياهان زراعي مهم مي‌باشد. مقدار تلفات نيتروژن كود مرغي پس از پخش در سطح مزرعه به فاصله زماني مصرف و اختلاط آن با خاك بستگي دارد. اختلاط آن با خاك در طي مدت 12 ساعت پس از پخش كود مرغي براي به حداكثر رساندن بازدهي نيتروژن بسيار مطلوب است. كود مرغي نيز غني از مواد و عناصر غذايي مي‌باشد. عناصر موجود در اين كود چه به شكل جامد و چه مايع قابل استفاده براي گياه مي‌باشند. كلسيم، منيزيم، سديم و عناصر ديگر موجود در فضولات مرغي موجب تقويت خاك و در نتيجه افزايش محصول خواهد شد. اين كود همچنين باعث افزايش قابليت نگه‌داري رطوبت و افزايش تهويه در خاك شده و از فرسايش خاك جلوگيري مي‌كند. اين كود همچنين فعاليت بيولوژيكي خاك را افزايش مي‌دهد.

كود مرغي

براي خريد كود مرغي و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۵ ] [ zerafatcom ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

مجموعه گل و گياه ظرافت ارائه دهنده انواع نهاده‌هاي كشاورزي مانند انواع بذرها، كودها، سم ها، محصولات و آموزش‌هاي كشاورزي مي‌باشد. لطفاً براي كسب اطلاعات بيشتر به سايت http://zerafat.com مراجعه كنيد.

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب